ΗΠΑ: Συμφωνία Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

ΗΠΑ: Συμφωνία Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

Σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου κατέληξαν σήμερα οι επικεφαλής της Γερουσίας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιθανώς καταστροφική στάση πληρωμών στα τέλη Οκτωβρίου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου κατέληξαν σήμερα οι επικεφαλής της Γερουσίας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιθανώς καταστροφική στάση πληρωμών στα τέλη Οκτωβρίου.

«Έχω μια καλή είδηση, βρήκαμε μια συμφωνία για να παρατείνουμε το όριο του χρέους» ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ και διευκρίνισε ότι ελπίζει να περάσει αυτή η συμφωνία από τη Γερουσία ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με τον βοηθό ενός γερουσιαστή, η συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών προβλέπει ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών κατά 480 δισ. δολάρια. Το υπουργείο εκτιμούσε ότι αν δεν αυξανόταν το όριο του χρέους, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση στάσης πληρωμών στις 18 Οκτωβρίου.

Το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ ανέρχεται λίγο πάνω από τα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή