Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Πέθανε ο διάσημος γορίλας του εθνικού πάρκου Βιρούνγκα

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Πέθανε ο διάσημος γορίλας του εθνικού πάρκου Βιρούνγκα

Όπως ανακοίνωσε το πάρκο, η Ντακάσι, 14 ετών, απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή η Ντακάσι, ο θηλυκός γορίλας που είχε γίνει διάσημος όταν «πόζαρε» για μια φωτογραφία «selfie» με έναν φύλακα στο εθνικό πάρκο Βιρούγνκα του Κονγκό.

Όπως ανακοίνωσε το πάρκο, ο 14 ετών γορίλας απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια. «Με θλίψη το πάρκο ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου ορεσίβιου γορίλα, Ντακάσι, που βρισκόταν υπό τη φροντίδα του κέντρου Senkwekwe του πάρκου για περισσότερο από μια δεκαετία» ανέφερε.

Η Ντακάσι άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά του ατόμου που τη φρόντιζε, Αντρέ Μπαουμά στις 26 Σεπτεμβρίου. Ήταν μόλις δύο μηνών όταν δασοφύλακες τη βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της και ο Μπαουμά ανέλαβε αμέσως τη φροντίδα της. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Senkwekwe μετά τη δημιουργία του το 2009 και έζησε με άλλους ορεσίβιους γορίλες που θεωρούνταν πολύ ευάλωτοι για να επιστρέψουν στην άγρια φύση.

Η ζωή της Ντακάσι προβλήθηκε σε εκπομπές και στο ντοκιμαντέρ «Virunga» (Βιρούνγκα). Είχε γίνει διάσημη στο Διαδίκτυο το 2019 για μια φωτογραφία που την έδειχνε να στέκεται χαλαρή δίπλα σε έναν άλλο γορίλα, τον Ντέζε, και πίσω από έναν δασοφύλακα που έβγαζε μια selfie.

Το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα στο ανατολικό Κονγκό φιλοξενεί μερικούς από τους τελευταίους ορεσίβιους γορίλες του κόσμου. Στις γειτονικές χώρες Ρουάντα και η Ουγκάντα ζουν επίσης μερικοί ορεσίβιοι γορίλες και αθροιστικά ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 1.000.

Με πληροφορίες από Associated Press

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή