Αφγανιστάν: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος της πόλης Κουντούζ

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος της πόλης Κουντούζ

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλά θύματα από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιματηρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν.

H αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς ή τραυματίες, ενώ νωρίτερα νοσοκομειακές πηγές -τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο- ανέφεραν πως τα θύματα ξεπερνούν τα 50. Άλλες πηγές μιλούν για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών… με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τζαμί στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.

Με πληροφορίες από AFP, AP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή