Μπλίνκεν: Στο μνημόσυνο του Τζορτζ Σουλτς με Χένρι Κίσινγκερ και Κοντολίζα Ράις

Μπλίνκεν: Στο μνημόσυνο του Τζορτζ Σουλτς με Χένρι Κίσινγκερ και Κοντολίζα Ράις

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έδωσε το «παρών» στο μνημόσυνο του πρώην ύπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Σουλτς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έδωσε το «παρών» στο μνημόσυνο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Σουλτς, στο οποίο παρευρέθηκαν επίσης οι πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, Τζέιμς Μπέικερ και Χένρι Κίσινγκερ.

«Ευχαριστώ την κ. Κοντολίζα Ράις που μας έφερε κοντά. Ήταν τιμή μου να είμαι μαζί με εσάς και τους άλλους αξιοσέβαστους προκατόχους μου, τον κ. Μπέικερ και τον κ. Κίσινγκερ, για να αποδώσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Τζορτζ Σουλτς. Είμαι περήφανος που εργάζομαι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εσείς διαμορφώσατε», ανέφερε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Σουλτς, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του ρεπουμπλικανού Ρόναλντ Ρίγκαν και αρχιτέκτονας της αμερικανικής διπλωματίας στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 100 ετών.

Ο Σουλτς έπαιξε βασικό ρόλο, με τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της διπλωματίας για τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή