ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Σε σταθερή κατάσταση ο πρόεδρος Ζέμαν

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου -επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης- η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσεχίας είναι σταθερή

Τσεχία: Σε σταθερή κατάσταση ο πρόεδρος Ζέμαν

Σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες, Κυριακή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου -επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης- η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσεχίας είναι σταθερή.

Ο 77χρονος Ζέμαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή για νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενισχύοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Τσεχία, δεδομένου ότι πρέπει να ηγηθεί των συνομιλιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές.

O Τσέχος πρόεδρος χρειάστηκε να νοσηλευθεί εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε χρόνια πάθηση. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε αρνηθεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει την μετεκλογική του ομιλία.

Το προεδρικό γραφείο είχε προηγουμένως αναφέρει ότι ο κ. Ζέμαν ήταν άρρωστος και ότι είχε νοηλευτεί για οκτώ ημέρες τον περασμένο μήνα. Τότε το γραφείο είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Ζέμαν δεν έπασχε από κάποια απειλητική για τη ζωή του πάθηση, αλλά ήταν εξουθενωμένος και αφυδατωμένος.

Ο κ. Ζέμαν χρησιμοποιεί αμαξίδιο εξαιτίας νευροπάθειας στα πόδια του από τις αρχές του χρόνου.

Στην Τσεχία ο πρόεδρος είναι εκείνος που ηγείται των συνομιλιών με τους αρχηγούς των κομμάτων για να υπάρξει βιώσιμη πλειοψηφία.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις