Νόμπελ Οικονομίας 2021: Ποιοι είναι οι φετινοί νικητές

Νόμπελ Οικονομίας 2021: Ποιοι είναι οι φετινοί νικητές

Σε τρεις οικονομολόγους, τους Ντέιβιντ Καρντ, Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς, απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2021, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις οικονομολόγους, τους Ντέιβιντ Καρντ, Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς, απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2021, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα φετινά Νόμπελ, ενώ οι νικητές θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας (περίπου 990.000 ευρώ).

Ο Καναδός Ντέιβιντ Καρντ τιμήθηκε με το βραβείο «για την εμπειρική συμβολή του στα οικονομικά της εργασίας».

Ο Αμερικανός Τζόσουα Άνγκριστ και ο Ολλανδοαμερικανός Γκίντο Ίμπενς έλαβαν από κοινού το Νόμπελ Οικονομίας «για τις μεθοδολογικές συνεισφορές τους στην ανάλυση των αιτιακών σχέσεων».

Οι τρεις οικονομολόγοι «μας έφεραν νέες ιδέες σχετικά με την αγορά εργασίας και έδειξαν ποια συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από φυσικά πειράματα σε όρους αιτίων και συνεπειών», ανέφερε η επιτροπή που απονέμει το Νόμπελ.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή