Ιταλία: Ενέργειες για τη διάλυση του νεοφασιστικού κόμματος «Forza Nuova»

Ιταλία: Ενέργειες για τη διάλυση του νεοφασιστικού κόμματος «Forza Nuova»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιταλικές δικαστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιστότοπου του νεοφασιστικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Forza Nuova μετά την εισβολή μελών και ιθυνόντων του κόμματος στα γραφεία του συνδικάτου CGIL, το περασμένο Σάββατο.

Το σάιτ βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας από χθες το βράδυ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά τις δώδεκα συλλήψεις του Σαββάτου, κλήση σε απολογία εστάλη σε άλλα τέσσερα μέλη του κόμματος, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπος, τις ώρες αυτές εξετάζονται δύο οδοί που μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση του νεοφασιστικού αυτού κόμματος: ή μέσω κυβερνητικού διατάγματος, με υπογραφή του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ή με δικαστική απόφαση, βάσει του Συντάγματος της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε αναφορά σε φασιστικές ιδέες και προπαγάνδα.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει, τέλος, ότι ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός έχει ζητήσει την συμβουλή έγκριτων νομικών πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή