Στ. Κυριακίδου για εμβολιασμούς: Να φτάσουμε σε πληθυσμούς στους οποίους υπάρχει δυσκολία

Στ. Κυριακίδου για εμβολιασμούς: Να φτάσουμε σε πληθυσμούς στους οποίους υπάρχει δυσκολία

«Διακινδυνεύουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων εάν δεν αναλάβουμε τώρα δράση» διαμήνυσε η Ευρωπαία επίτροπος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο για μια πανδημία των ανεμβολίαστων εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, επισήμανε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Υγείας της ΕΕ, στο Μπρντο της Σλοβενίας.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι «όσον αφορά στους εμβολιασμούς για την καταπολέμηση της COVID-19 , είδαμε ότι η άνευ προηγουμένου συνεργασία και η αλληλεγγύη είχαν αποτελέσματα, με πάνω από το 75% των ενηλίκων στην ΕΕ να έχουν εμβολιαστεί ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ. Αλλά χρειαζόμαστε ακόμη υψηλότερα ποσοστά και τα χρειαζόμαστε παντού. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μου μηνύματα σήμερα» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Οι τέσσερις παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο νοσηλείας

Προσέθεσε ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη-μέλη με τα κρούσματα κορωνοϊού σε υψηλά επίπεδα και η εξαιρετική πίεση στα νοσοκομεία, είναι κάτι που μας υπενθυμίζει (την ανάγκη για εμβολιασμό). Μας υπενθυμίζει ότι διακινδυνεύουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων εάν δεν αναλάβουμε τώρα δράση: Δράση να φτάσουμε σε πληθυσμούς στους οποίους υπάρχει δυσκολία, δράση για να εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι και να ξεκινήσουμε διάλογο με εκείνους που διστάζουν, διαβεβαιώνοντας ότι θα τους φέρουμε μαζί» ανέφερε η ευρωπαία επίτροπος.

«Αυτό πρέπει να συμβεί τώρα ειδικά, καθώς οι κοινωνίες ανοίγουν και ο επικείμενος χειμώνας φέρνει την επιπλέον απειλή της γρίπης» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή