Διάστημα: Ο Γουίλιαμ Σάτνερ θα πάει εκεί που κανένας 90χρονος δεν έχει ξαναπάει ποτέ

Διάστημα: Ο Γουίλιαμ Σάτνερ θα πάει εκεί που κανένας 90χρονος δεν έχει ξαναπάει ποτέ

Ο καπετάνιος του διαστημοπλοίου Έντερπραϊζ στη σειρά Σταρ Τρεκ θα πάει επιτέλους στο διάστημα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον θρυλικό Κάπτεν Τζέιμς Τ. Κερκ στο τηλεοπτικό και μετά και κινηματογραφικό «Σταρ Τρεκ», πρόκειται να γίνει στα 90 του χρόνια ο γηραιότερος αστροναύτης στην ιστορία.

Ο Καναδός καλλιτέχνης που για δεκαετίες ξεχώρισε ο πρωταγωνιστής στην αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας ως… καπετάνιος του διαστημοπλοίου Έντερπραϊζ, θα έχει πλέον την ευκαιρία, όχι μόνο να πάει πραγματικά στο διάστημα, αλλά να σπάσει και το ρεκόρ του πλέον ηλικιωμένου αστροναύτη.

Την εποχή πλέον των διαστημικών τουριστών και των επιχειρηματιών που σηκώνουν δικό τους πύραυλο για μια βόλτα στα… αστέρι, ένα πραγματικό αστέρι της τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου (έχει παίξει σε αρκετές ταινίες) θα εκπληρώσει το όνειρο που προφανώς είχε και έχει.

Ο Σάτνερ πρόκειται λοιπόν να μπει στο διαστημικός σκάφος New Shepard της Blue Origin και να συμμετάσχει σε δεκάλεπτη πτήση στο διάστημα, 55 ολόκληρα χρόνια αφότου έκανε το πρώτο του τηλεοπτικό ταξίδι στους γαλαξίες με το αρχικό Σταρ Τρεκ.

Έτσι θα σπάσει και το ρεκόρ του γηραιότερου αστροναύτη, που κρατά από τον Ιούλιο η Γουόλι Φανκ. Η 82χρονη είχε επίσης επιβιβαστεί σε σκάφος της εταιρίας του Τζεφ Μπέζος.

Ο Σάτνερ θα έχει τρεις συνεπιβάτες, και στα 90 του χρόνια θα νιώσει τους κραδασμούς που προκαλεί στο σώμα ο κινητήρας ΒΕ-3 του New Shepard και αντιστοιχούν σε ιπποδύναμη ενός εκατομμυρίου αλόγων, με επιτάχυνση 3 g.

Η σειρά Σταρ Τρεκ, με τη χαρακτηριστική επωδό στους τίτλους του σήματος, «εκεί που κανένας δεν έχει ξαναπάει ποτέ», αποτελεί εδώ και έξι δεκαετίες μια από τις πλέον αγαπημένες στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, που άνοιξε δρόμους για πολλές άλλες στον χώρο δημιουργώντας ουσιαστικά σχολή, παρά τα σχετικά πενιχρά εφέ της εποχής.

Πηγή: The Conversation

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή