Το σπίτι του Κεμάλ επισκέφθηκαν οι επικεφαλής της BioNTech

Το σπίτι του Κεμάλ επισκέφθηκαν οι επικεφαλής της BioNTech

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι δρ. Oυγούρ Σαχίν και δρ. Εζλέμ Τουρετσί, το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, και οι οποίοι βραβεύονται σε λίγη ώρα από το Ιδρυμα Θεοφανώ.

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, δήλωσαν πως θέλουν να επισκεφτούν  το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. H δρ.Τουρετσί  και ο δρ. Σαχίν έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών: «Ως επιστήμονες τουρκικής καταγωγής, είναι τιμή για εμάς να επισκεφτούμε τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ. Ως ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης, ο Ατατούρκ κατάλαβε τη θεμελιώδη αξία που έχει η ελεύθερη σκέψη και η επιστήμη για την ανθρωπότητα. Συμφωνούμε απόλυτα με τη σοφή ρήση, “Ο πιο αληθινός οδηγός στη ζωή είναι η επιστήμη’». 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο χώρο, τους συνόδευε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκερκγκιν καθώς και ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφέ Τζεϊλάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή