Γουίλιαμ Σάτνερ: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κερκ» έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

Γουίλιαμ Σάτνερ: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κερκ» έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον «κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ» στη σειρά Star Trek και στις ταινίες που ακολούθησαν, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς».

Η σειρά Star Trek προβαλλόταν από το 1966, μόνο για τρεις σεζόν και παρουσίαζε τις περιπέτειες του διαστημοπλοίου USS Enterprise. Ήταν μια σειρά-σταθμός για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μπέζος. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon έχει εμφανιστεί σε μια από τις πολλές ταινίες που γυρίστηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά δύσκολα τον αναγνωρίζει κανείς κάτω από το παχύ μακιγιάζ που τον μετέτρεψε σε… εξωγήινο.

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 σήμερα από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες: ο πρώην μηχανικός της Nasa Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή