Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αφήστε τον διαστημικό ανταγωνισμό, να σώσουμε τη Γη

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αφήστε τον διαστημικό ανταγωνισμό, να σώσουμε τη Γη

Παρέμβαση του δημοφιλούς μέλους της αγγλικής βασιλικής οικογένειας υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλλαγή των προτεραιοτήτων των πολυεκατομμυριούχων ζητεί ο δεύτερος στη σειρά διάδοχος του αγγλικού θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, λέγοντας να αφήσουμε τα ταξίδια στο διάστημα και να φροντίσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη, ο δημοφιλέστερος των αρρένων μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας εμφανίζεται να επικρίνει τους βαθύπλουτους Τζεφ Μπέζος, Ίλον Μασκ και Ρίτσαρντ Μπράνσον, που ανταγωνίζονται για την…  ιδιωτική κατάκτηση του διαστήματος μετατρέποντας τα κοσμικά ταξίδια σε εμπορική επιχείρηση.

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα σπουδαιότερα μυαλά στον κόσμο να ασχοληθούν με το να διορθώσουμε τα στραβά στον πλανήτη, κι όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος που θα πάμε να κατοικήσουμε», ήταν το σχόλιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τη… διαστημική αναμέτρηση των μεγιστάνων.

Το σχόλιό του ακολούθησε τη δήλωση του κ. Μασκ για ταξίδια στον Άρη, ενώ ο κ. Μπέζος έχει περιγράψει το παρθενικό ταξίδι της εταιρίας του στο διάστημα τον Ιούλιο ως κατασκευή ενός δρόμου προς το διάστημα, «ώστε τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά να μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέλλον».

Ο Ουίλιαμ συνεχίζει έτσι την παράδοση του βασιλικού οίκου που επανειλημμένα αναφέρεται στα περιβαλλοντικά προβλήματα καλώντας σε οικουμενική δράση για τη σωτηρία του πλανήτη, με πρωτοστάτη τον διάδοχο Κάρολο, τον 72χρονο πρίγκιπα της Ουαλίας που εδώ και χρόνια πιέζει υπέρ της διάσωσης του πλανήτη, πολύ πριν γίνει συνείδηση στην πλειονότητα του δυτικού κόσμου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή