Μπάιντεν: Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου πριν τη Σύνοδο των G20 στη Ρώμη

Μπάιντεν: Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου πριν τη Σύνοδο των G20 στη Ρώμη

Η επίσκεψη Μπάιντεν σε Ιταλία και Βρετανία θα είναι και το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ αρχίσουν και πάλι να συνεργάζονται με διεθνείς ομάδες μετά την τετραετία Τραμπ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου, προτού παρευρεθεί στη διήμερη Σύνοδο των ηγετών της G20 στη Ρώμη, όπου ευελπιστεί να επιτευχθεί συμφωνία για Παγκόσμιο Ελάχιστο Εταιρικό Φόρο 15%, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη δεύτερο ταξίδι του στο εξωτερικό, ο Μπάιντεν θα δώσει επίσης το παρών στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, γνωστό και ως COP26 στη Γλασκώβη στις 1 και 2 Νοεμβρίου και θα ανακοινώσει «σημαντικές δράσεις» σχετικά με τα βασικά ζητήματα του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς και για την εκμετάλλευση των δασικών και χερσαίων εκτάσεων, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ιταλία και τη Βρετανία για συναντήσεις με σημαντικούς παγκόσμιος ηγέτες θα είναι και το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ αρχίσουν και πάλι να συνεργάζονται με διεθνείς ομάδες μετά από την τετραετία των πολιτικών του Ντόναλτ Τραμπ, με σύνθημα «Πρώτα η Αμερική».

Ωστόσο, η επίσκεψη έρχεται εν μέσω διεθνούς δυσαρέσκειας για τη χαοτική απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, μια ρήξη με τη Γαλλία λόγω της συμφωνίας για τα υποβρύχια με την Αυστραλία καθώς και ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητα των ΗΠΑ να αντεπεξέλθουν στους στόχους Μπάιντεν για το κλίμα, τη στιγμή που οι νομικές αρχές εντός των ίδιων των Δημοκρατικών διαφωνούν συνεχώς σε ό,τι αφορά την ατζέντα τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Αμερικανού προέδρου.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στον πάπα έρχεται τη στιγμή που ορισμένοι Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι στις ΗΠΑ προσπάθησαν να τον προειδοποιήσουν για την υποστήριξή του στο δικαίωμα των αμβλώσεων. Ο Μπάιντεν είναι Καθολικός που πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία. Η σύζυγός του, Τζιλ, θα παρευρεθεί επίσης στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή