Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα ο δράστης

Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα ο δράστης

Ο 37χρονος Δανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, θα παραμείνει για δύο εβδομάδες σε πλήρη απομόνωση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ψυχιατρικό ίδρυμα θα κρατείται για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με τόξο στο Νορβηγία.

Ο 37χρονος Δανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, θα παραμείνει για δύο εβδομάδες σε πλήρη απομόνωση.

«Η υπόθεση η οποία ενισχύθηκε τις πρώτες ημέρες της έρευνας είναι εκείνη ενός υπόβαθρου ασθένειας», δήλωσε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Όμχολτ σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι εξετάζονται και άλλες υποθέσεις.

Ο δράστης της επίθεσης με τόξο και βέλη στο Κόνγκσμπεργκ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία, άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες προτού συλληφθεί, με τις αρχές από την πρώτη στιγμή να ερευνούν -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο 37χρονος κατηγορούμενος, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, εκτιμάται ότι έδρασε μόνος.

Σημειώνεται πως η επίθεση είναι η πιο πολύνεκρη που έχει υποστεί η Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο μικρό νησάκι Ούτεγια.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή