ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Η γιαγιά που πήρε πανεπιστημιακό πτυχίο στα 85 της (εικόνες)

Ποτέ δεν είναι αργά, αποδεικνύει η Παλαιστίνια απόφοιτος Θρησκειολογίας

palaistini-i-giagia-poy-pire-panepistimiako-ptychio-sta-85-tis-eikones-561545110

Γηράσκει αεί διδασκόμενη μια Παλαιστίνια γιαγιά, που στην ηλικία των 85 ετών ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της και το γιόρτασε δικαίως και υπερηφάνως με την αγαπημένη της οικογένεια.

Ασφαλώς οι συνθήκες στα παλαιστινιακά εδάφη ήταν και παραμένουν αντίξοες, όχι μόνο για μια ηλικιωμένη κυρία αλλά ακόμη και για έναν απόφοιτο λυκείου που θέλει να ανοίξει το μυαλό του και να σπουδάσει.

palaistini-i-giagia-poy-pire-panepistimiako-ptychio-sta-85-tis-eikones0

Η κα Μπούτο έδειξε ότι ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις ένα πτυχίο, αποφοιτώντας από σχολή Θρησκειολογίας, ενώ είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο δεκαετίες πριν.

Με επιμέλεια η Παλαιστίνια γιαγιά μελετούσε και επαξίως κατέκτησε τον τίτλο σπουδών, βοηθούμενη και από τη διεξαγωγή τηλεμαθημάτων που προσφέρει πλέον η τεχνολογία, επιτρέποντάς της να παρακολουθεί τα μαθήματα από το σπίτι της.

palaistini-i-giagia-poy-pire-panepistimiako-ptychio-sta-85-tis-eikones2

Αιώνια φοιτήτρια η κα Μπούτο δεν ήταν, καθώς μόλις πριν μερικά χρόνια της δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της για πανεπιστημιακό δίπλωμα. Άλλοι είναι που μοιάζουν να τρενάρουν τις σπουδές τους επί… δεκαετίες.

palaistini-i-giagia-poy-pire-panepistimiako-ptychio-sta-85-tis-eikones4

Στο μικρό πάρτι αποφοίτησης που στήθηκε, εν χορδαίς και οργάνοις, στο σπίτι της κας Μπούτο, υπήρχε και τούρτα με κεράκι και πυροτεχνήματα. Αν είναι να περιμένεις 85 χρόνια για να το ζήσεις, πρέπει να το χαρείς με την ψυχή σου!

Το μόνο ανησυχητικό για την κα Μπούτο που έχει πλέον δίπλωμα θρησκευτικών σπουδών είναι ότι το μικρό της όνομα είναι Τζιχάντ…

Πηγή: Reuters