Μ. Σχοινάς: Μεγάλο ευρωπαϊκό success story το πιστοποιητικό COVID

Μ. Σχοινάς: Μεγάλο ευρωπαϊκό success story το πιστοποιητικό COVID

Έχουν εκδοθεί 591 εκατομμύρια πιστοποιητικά από τα κράτη μέλη, ενώ 43 χώρες είναι συνδεδεμένες στο σύστημα της Ε.Ε.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλο ευρωπαϊκό success story» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς, η έκθεση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού -την οποία υιοθέτησε σήμερα, Δευτέρα, η Κομισιόν- επιβεβαιώνει ότι η Ε.Ε. καθορίζει πρότυπα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι έχουν εκδοθεί 591 εκατομμύρια πιστοποιητικά από τα κράτη μέλη, ενώ 43 χώρες είναι συνδεδεμένες στο σύστημα της Ε.Ε.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, το πιστοποιητικό, το οποίο καλύπτει τον εμβολιασμό, τα τεστ και την ανάρρωση από COVID-19, διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια για τους πολίτες και ήταν επίσης το κλειδί για τη στήριξη της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία.

«Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID είναι μια επιτυχία παγκοσμίως: έχει θέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο και είναι προς το παρόν το μόνο σύστημα που λειτουργεί ήδη σε διεθνές επίπεδο. 43 χώρες σε τέσσερις ηπείρους είναι συνδεδεμένες στο σύστημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» σημειώνει η Κομισιόν.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή