Ανησυχητική έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη

Ανησυχητική έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ανησυχητική κρίνεται η πορεία της πανδημίας σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Η έξαρση των κρουσμάτων τρομάζει τους ειδικούς, ιδιαίτερα υπό την προοπτική της εποχικής γρίπης τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Το «κοκτέιλ» ανάφλεξης της πανδημίας

CDC για εμβόλιο Pfizer: Προσφέρει υψηλή προστασία στις ηλικίες 12-18 ετών

Στη Ρωσία οι ημερήσιοι θάνατοι ανήλθαν χθες στον αριθμό-ρεκόρ 1.015 – Πάνω από 40.000 τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία.

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται, εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ρωσία. Χθες οι ημερήσιοι θάνατοι ανήλθαν σε 1.015, αριθμός-ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολίκοβα δήλωσε ότι από τις 30 Οκτωβρίου θα επιβληθεί αργία μιας εβδομάδας, εφόσον δώσει το πράσινο φως ο πρόεδρος Πούτιν. Oι δημοτικές αρχές της Μόσχας, επίσης, διέταξαν τους ηλικιωμένους να παραμείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα και για τέσσερις μήνες στα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με τηλεργασία στο 30% του εργατικού δυναμικού τους. Σημαντικός παράγοντας της ρωσικής τραγωδίας είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, που δεν ξεπερνά το 33% του πληθυσμού, παρότι η Ρωσία είναι μια από τις λίγες χώρες με αποτελεσματικά εγχώρια εμβόλια.

Στη Βρετανία o κορωνοϊός ανέπτυξε εκ νέου ορμή, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τις 40.000, ενώ τουλάχιστον 209.000 μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο εξαιτίας του. Οι ειδικοί καλούν την κυβέρνηση να επαναφέρει κάποιους περιορισμούς και να επιταχύνει τη χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου. Ο Μπόρις Τζόνσον, άλλωστε, έχει ήδη διατυπώσει την ανάγκη εκπόνησης ενός plan B, με επαναφορά της μάσκας και εισαγωγή εμβολιαστικών διαβατηρίων προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία τους χειμερινούς μήνες.

Σε καθεστώς ολοκληρωτικού lockdown θα τεθεί από αύριο και έως τις 15 Νοεμβρίου η Λετονία, με απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ., κλειστά καταστήματα και απαγόρευση συναθροίσεων. Στη Ρουμανία, τα ημερήσια κρούσματα και οι θάνατοι αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 570 σε μία ημέρα. Tέλος, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα επιτρέψει την ανάμειξη διαφορετικών εμβολίων κατά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή