Στο φως η ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Γκέιτς

Στο φως η ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Γκέιτς

Η επιστολή του 2019 από μηχανικό της Microsoft, με την οποία κατήγγειλε ερωτική σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς πριν από την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της εταιρείας, δεν εξέπληξε τους διευθυντές της Microsoft

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστολή του 2019 από μηχανικό της Microsoft, με την οποία κατήγγειλε ερωτική σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς πριν από την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της εταιρείας, δεν εξέπληξε τους διευθυντές της Microsoft, καθώς δεν έρχονταν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την ανάρμοστη συμπεριφορά του δισεκατομμυριούχου προς γυναίκες υπαλλήλους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, πάνω από μία δεκαετία νωρίτερα, στελέχη είχαν ανακαλύψει ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του Γκέιτς και μιας υπαλλήλου ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη πρόεδρος του Δ.Σ. της Microsoft.

Ο τότε γενικός σύμβουλος Μπραντ Σμιθ και η επικεφαλής της εταιρείας Λίζα Μπρούμελ συναντήθηκαν με τον Γκέιτς και του είπαν ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη. Ο Γκέιτς δεν αρνήθηκε την ανταλλαγή emails, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν καλή ιδέα και υποσχέθηκε να σταματήσει. Τα στελέχη ενημέρωσαν ορισμένα μέλη του Δ.Σ., μια επιτροπή συζήτησε το θέμα και κατέληξε στο ότι δεν απαιτούνταν περαιτέρω ενέργειες, επειδή δεν υπήρχε σωματική αλληλεπίδραση μεταξύ της υπαλλήλου και του δισεκατομμυριούχου.

Στελέχη της Microsoft ανακάλυψαν ηλεκτρονική αλληλογραφία του με μια υπάλληλο ενόσω ήταν πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Φρανκ Σο, είπε ότι το 2008, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί ο Γκέιτς ως εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, η εταιρεία έλαβε γνώση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν το 2007. Σε εκείνα ο Γκέιτς πρότεινε να συναντήσει τη γυναίκα υπάλληλο εκτός εργασίας. «Ενώ φλέρταραν, τα μηνύματα δεν ήταν απροκάλυπτα σεξουαλικά, θεωρήθηκαν όμως ανάρμοστα». Η υπάλληλος δεν κατήγγειλε ποτέ το περιστατικό, το οποίο δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως.

Ο Γκέιτς χρημάτισε στο Δ.Σ. της Microsoft για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2020. Μετά την παραίτησή του, μια επιτροπή του συμβουλίου προσέλαβε ένα δικηγορικό γραφείο για να ερευνήσει την επιστολή της μηχανικού που ισχυριζόταν προηγούμενη σεξουαλική σχέση με τον Γκέιτς. Δεν ήταν η ίδια γυναίκα για την οποία είχε προειδοποιηθεί το 2008. Ο Σμιθ, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος της Microsoft, και ο διευθύνων σύμβουλος Σάτγια Ναντέλα ήταν μεταξύ εκείνων που εξέτασαν την επιστολή.

Αρκετά νυν και πρώην στελέχη της Microsoft πιστεύουν ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Γκέιτς αντιμετωπίστηκαν σωστά, τονίζοντας ότι τα πρωτόκολλα της εταιρείας έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω του κινήματος #MeToo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή