Το #ΜeΤoo άργησε αλλά έφθασε και στην Bild

Το #ΜeΤoo άργησε αλλά έφθασε και στην Bild

Απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα παραμείνει αυτή η πορνο-βδέλλα διευθυντής μας;», αναρωτήθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, μετά την απόλυση του Γιούλιαν Ράιχελτ, επενδύοντας στη σκανδαλοθηρία, αν και αυτή τη φορά το σκάνδαλο αφορά την ίδια.

Ο λόγος απομάκρυνσης του Ράιχελτ είναι η «ανάρμοστη συμπεριφορά» του απέναντι σε γυναίκες υφιστάμενές του και η «αποτυχία του να διατηρήσει ένα σαφές όριο μεταξύ ιδιωτικών και επαγγελματικών ζητημάτων», όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο γερμανικός κολοσσός των MME Axel Sping Verlag.

Ο όμιλος τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του έπειτα από το αποκαλυπτικό κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times με τίτλο «Καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή», στο οποίο μια υπάλληλος κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αρχισυντάκτη όταν έκανε την πρακτική της, καθώς και ότι της προσέφερε μια προβεβλημένη θέση όταν ο ίδιος πήρε προαγωγή.

Προηγήθηκε αποκαλυπτικό δημοσίευμα των NYT για ερωτικές σχέσεις με υφιστάμενές του.

Ο 41χρονος δημοσιογράφος είχε μπει στο μικροσκόπιο έρευνας του μιντιακού κολοσσού από την περασμένη άνοιξη, έπειτα από καταγγελίες γυναικών για τη συμπεριφορά του. Με τη συμπλήρωση της εσωτερικής έρευνας, ωστόσο, οι εκδότες έκριναν ότι ο διευθυντής σύνταξης μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ενώ τον Μάρτιο ο Ράιχελτ παραδέχθηκε τα λάθη του σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του απέναντι στους συναδέλφους του.

Επικαλούμενοι ένα αντίγραφο της μαρτυρίας που έδωσε η γυναίκα στο δικηγορικό γραφείο που διενήργησε την εσωτερική έρευνα, οι New York Times ανέφεραν πως ο Ράιχελτ συνέχισε να καλεί την υπάλληλο σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρότι το 2016 της είχε επισημάνει πως «αν μάθουν ότι έχω σχέση με εκπαιδευόμενη, θα χάσω τη δουλειά μου».

Το #ΜeΤoo άργησε αλλά έφθασε και στην Bild-1
Aπομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή σύνταξης της γερμανικής εφημερίδας Bild ο Γιούλιαν Ράι-χελτ ύστερα από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times.

Στην ανακοίνωσή της, πάντως, η Axel Sping Verlag εξηγεί πως η απόφασή της ήταν αποτέλεσμα πρόσφατων ερευνών στον Τύπο, χάρη στις οποίες η εταιρεία απέκτησε νέες γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του αρχισυντάκτη. Ξεκαθάρισε επίσης πως οι κατηγορίες εναντίον του 41χρονου δημοσιογράφου δεν περιλαμβάνουν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση, αλλά συναινετικές σχέσεις με γυναίκες υπαλλήλους της Bild με ενδείξεις κατάχρησης εξουσίας, ενώ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά και κατά τρίτων προσώπων, για τη δημοσίευση απόρρητων επιχειρηματικών πληροφοριών.

Η απόλυση του Ράιχελτ έρχεται σε μια περίοδο παγκόσμιας επέκτασης για τον όμιλο Axel Springer, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του αμερικανικού Politico. Την αρχισυνταξία της Bild ανέλαβε χθες ο 37χρονος πρώην διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης μεγάλης εφημερίδας του ομίλου, Die Welt, Γιοχάνες Μπόιε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή