Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανταμείβουν τις οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας με χρήμα και γη

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανταμείβουν τις οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας με χρήμα και γη

Οπλαρχηγός με καθήκοντα υπ. Εσωτερικών αποκαλεί τους μοντέρνους καμικάζι ήρωες της Τζιχάντ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαίνους ψέλνει το καθεστώς των Ταλιμπάν για τους βομβιστές αυτοκτονίας που βοήθησαν την κατάρρευση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας το καλοκαίρι και οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από τους ακραίους Ισλαμιστές, ενώ υπόσχεται και αποζημιώσεις στις οικογένειές τους.

Το λεγόμενο υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν επαίνεσε την Τρίτη το «έργο» των μοντέρνων καμικάζι κατά της κυβέρνησης και των Δυτικών δυνάμεων, και υποσχέθηκε στις οικογένειές τους χρηματική αποζημίωση αλλά και παραχώρηση γης.

Ο Σιρατζουντίν Χακάνι, ο διαβόητος «υπουργός Εσωτερικών» των Ταλιμπάν που έχει επικηρυχθεί με 10 εκατ. δολάρια ως «ιδιαιτέρως επικίνδυνος διεθνής τρομοκράτης», συνάντησε συγγενείς βομβιστών αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Καμπούλ, το οποίο μάλιστα είχε γίνει κι εκείνο στόχος επίθεσης αυτοκτονίας το 2018.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανταμείβουν τις οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας με χρήμα και γη-1
Το ξενοδοχείο όπου υποδέχθηκε ο Χακάνι τους συγγενείς των βομβιστών αυτοκτονίας είχε γίνει στόχος επίθεσης τον Ιανουάριο του 2018 (φωτ. αρχείου: Reuters/Mohammad Ismail).

Σε δηλώσεις του, που ανήρτησαν οι Ταλιμπάν στο Twitter, χαρακτήρισε τους βομβιστές αυτοκτονίας ήρωες του Ισλάμ και της χώρας, επαινώντας τον αγώνα και τις θυσίες των «μαρτύρων και Μουτζαχεντίν».

Οι οικογένειές τους έλαβαν 10.000 αφγάνι (δηλαδή περίπου 96 ευρώ) η καθεμιά, αλλά και ρούχα, ενώ τους δόθηκε υπόσχεση και για παραχώρηση γης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του καθεστώτος στην Καμπούλ.

Ο Χακάνι ανέλαβε τη διοίκηση του δικτύου ανταρτών του πατέρα του, Τζαλαλουντίν Χακάνι, το οποίο συνδέεται με τους Ταλιμπάν και κατηγορείται από Δυτικές μυστικές υπηρεσίες για ορισμένες από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή