Ερντογάν: Να απελαθούν οι δέκα πρέσβεις που στηρίζουν τον Οσμάν Καβαλά

Ερντογάν: Να απελαθούν οι δέκα πρέσβεις που στηρίζουν τον Οσμάν Καβαλά

Στο θέμα των αμερικανικών F-35 αλλά και στην υπόθεση Οσμάν Καβαλά αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αφρική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στο θέμα των αμερικανικών F-35 αλλά και στην υπόθεση Οσμάν Καβαλά αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αφρική.

Για τα F-35

Μιλώντας για τα F-35 είπε πως «φυσικά αυτές οι συνομιλίες βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Αλλά θα πάρουμε τα 1,4 δισ. δολάρια μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για όλα αυτά γίνεται λόγος. Επί του παρόντος, οι υπουργοί Άμυνας διεξάγουν από κοινού συνομιλίες. Τώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόοδος. Φυσικά, θα μιλήσουμε για αυτό με τον Μπάιντεν στη συνάντηση της G20 στη Ρώμη. Θα ρωτήσουμε: “Τι κάνουμε, τι συμβαίνει;” Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας».

Για τον Οσμάν Καβαλά

Αναφερόμενος στον Οσμάν Καβαλά, ένα θέμα που προκαλεί νέες αναταράξεις στις σχέσεις Τουρκίας και Δύσης, ο πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε να απελαθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που συνυπέγραψαν έκκληση για την απελευθέρωση του 64χρονου Τούρκου επιχειρηματία. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε απόφαση. Σχεδόν θέλουν να καταδικάσουν την Τουρκία σχετικά με αυτό το κατάλοιπο του Σόρος που λέγεται Καβαλά. Γιατί να κάνουν αυτή τη δήλωση οι 10 πρέσβεις; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το κατάλοιπο του Σόρος προσπαθούν να τον αποφυλακίσουν. Είπα στον υπουργό Εξωτερικών ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτούς να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Πώς μπορείτε να επιχειρήσετε να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιος είσαι; Τι είναι αυτό; Λένε αφήστε τον Καβαλά. Εσείς αποφυλακίζετε τους τρομοκράτες, τους δολοφόνους στις δικές σας χώρες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή