ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό εμβόλιο για την αναμνηστική δόση

Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να επιλέξουν τρίτη δόση διαφορετική από εκείνην του αρχικού εμβολιασμού τους

Φάουτσι: Οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό εμβόλιο για την αναμνηστική δόση

Στον συνδυασμό εμβολίων, για την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, τονίζοντας πως οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να επιλέξουν τρίτη δόση διαφορετική από εκείνην του αρχικού εμβολιασμού τους, όμως -όπως είπε- η σύσταση είναι να μείνουν με το εμβόλιο που έκαναν πρώτα αν είναι διαθέσιμο.

«Γενικά συνιστάται να κάνετε την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο του αρχικού σχήματος που κάνατε πρώτα», είπε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, σε συνέντευξη στο CNN.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: «Πράσινο φως» FDA σε αναμνηστική δόση με άλλο εμβόλιο – Tι ισχύει για Moderna και J&J

«Αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο –και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες για κάθε άνθρωπο, διαθεσιμότητα ή απλώς διαφορετικές προσωπικές επιλογές– μπορείτε, όπως λέμε, να αναμίξετε και να ταιριάξετε (mix and match) διαφορετικά εμβόλια», πρόσθεσε.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν την Πέμπτη αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για τα εμβόλια της Moderna και της Johnson, και είπαν πως οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό εμβόλιο από εκείνο που έκαναν αρχικά, για την αναμνηστική δόση.

Οι δηλώσεις του Φάουτσι έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των CDC και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA), που ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι συνδυασμοί θα ήταν οι καλύτεροι.

«Μπορείτε τώρα να αναμίξετε και να ταιριάξετε το ένα με το άλλο εμβόλιο, αλλά γενικά είναι απλώς λογικό να συνεχίσετε όπως στο αρχικό σχήμα», είπε ο Φάουτσι.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters