Εμβόλιο Pfizer: Στο 90,7% η αποτελεσματικότητα στα παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Στο 90,7% η αποτελεσματικότητα στα παιδιά 5-11 ετών

Oι δόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, εάν οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού κατά 90,7% για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εμφανίζει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με κλινική μελέτη της εταιρείας.

Την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, οι δόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, εάν οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως. 

Διαβάστε ακόμη: Φάουτσι: Οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό εμβόλιο για την αναμνηστική δόση

Λεπτομέρειες της μελέτης της Pfizer δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτές η δοκιμή αφορούσε 2.268 παιδιά στην ομάδα 5 έως 11 που έλαβαν δύο εμβόλια με διαφορά τριών εβδομάδων είτε με εικονικό φάρμακο είτε με εμβόλιο χαμηλής δόσης. Κάθε δόση ήταν το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε εφήβους και ενήλικες.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το εμβόλιο χαμηλής δόσης ήταν σχεδόν 91% αποτελεσματικό. Δεν αναφέρθηκε σοβαρή λοίμωξη σε κανένα από τα παιδιά, αλλά τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα από τα ανεμβολίαστα.

Επιπλέον, τα μικρά παιδιά ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους ενήλικες.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή