ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας – βόμβα «χτύπησε» την Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας – βόμβα «χτύπησε» την Καλιφόρνια

Προειδοποιήσεις για τεράστια καταιγίδα στον Ειρηνικό, έτοιμη να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες καταρρακτωδών βροχών και ισχυρών ανέμων, απευθύνουν οι μετεωρολόγοι των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για την επέλαση ενός ισχυρού «ατμοσφαιρικού ποταμού» ή κυκλώνα – βόμβα που θα προκαλέσει βροχοπτώσεις ύψους έως 254 χιλιοστών στις περιοχές, της βόρειας Καλιφόρνιας. Μια καταιγίδα θεωρείται κυκλώνας – βόμβα όταν η ελάχιστη ατμοσφαιρική της πίεση πέσει 24 millibar ή περισσότερο μέσα σε 24 ώρες.

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας – βόμβα «χτύπησε» την Καλιφόρνια-1

Ήδη οι ισχυροί άνεμοι και η βροχή «χτύπησαν» μέσα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 50 μίλια / ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξαν εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή της Σάντα Κρουζ.

Την ίδια ώρα τα συντρίμμια και η στάχτη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν κατολισθήσεις ή να οδηγήσουν σε σοβαρές πλημμύρες, προειδοποίησαν οι αρχές που δημιούργησαν δύο κέντρα εκκένωσης στο Σακραμέντο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναδημοσίευσε φωτογραφίες από κατολίσθηση κατά μήκος της εθνικής οδού 70 κοντά στο Τόμπιν της Καλιφόρνια. Υπήρχαν και άλλοι δρόμοι που έκλεισαν από πλημμύρες και πεσμένα δέντρα.

Η καταιγίδα έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.

Τελευταίες ειδήσεις