Τουρκία: Παρατείνονται για δύο χρόνια οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

Τουρκία: Παρατείνονται για δύο χρόνια οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση για παράταση στρατιωτικών επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία για δύο ακόμη χρόνια, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για παράταση δύο ετών της εξουσιοδότησής του στην κυβέρνηση να εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Προ μηνός, η Τουρκία είχε αποφασίσει την ενίσχυση του στρατού της στη Συρία. Οι γραμμές του μετώπου γύρω από το Ιντλίμπ είχαν παραμείνει ως επί το πλείστον αμετάβλητες από τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν σε συμφωνία ανακωχής που τερμάτιζε τις εχθροπραξίες μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων.

Ωστόσο, επιθέσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές Ιουλίου, και ενισχύθηκαν από πυροβολικό και όλμους από περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 54 αμάχων και 148 σοβαρούς τραυματισμούς. Την περιοχή επισκέφθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μετά τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών σε βομβιστική επίθεση στο Ιντλίμπ.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή