Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε κοινό θνητό

Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε κοινό θνητό

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιαπωνία ο γάμος της πριγκίπισσας Μάκο με τον σύντροφο των φοιτητικών της χρόνων και κοινό θνητό, Κέι Κομούρο, που προκάλεσε λυσσώδεις αντιδράσεις από τα ιαπωνικά ΜΜΕ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιαπωνία ο γάμος της πριγκίπισσας Μάκο με τον σύντροφο των φοιτητικών της χρόνων και κοινό θνητό, Κέι Κομούρο, που προκάλεσε λυσσώδεις αντιδράσεις από τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, με τον γάμο της, δεν εγκατέλειψε μόνο τα ανάκτορα, αλλά και τον τίτλο ευγενείας της και οποιοδήποτε δικαίωμα αναγνωρίζεται στους γόνους της αυτοκρατορικής οικογένειας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο μέλος της που αρνήθηκε την επιχορήγηση που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, με τον γάμο της, δεν εγκατέλειψε μόνο τα ανάκτορα, αλλά και τον τίτλο ευγενείας της.

Αντί για σειρά δεξιώσεων και τελετών, όπως συνηθίζεται στους κύκλους των γαλαζοαίματων, οι νεόνυμφοι, που παντρεύτηκαν σε ληξιαρχείο του Τόκιο, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Εκεί ο Κέι κοίταξε τη συμβία του και της είπε: «Μάκο, σε αγαπώ. Θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με το πρόσωπο που λατρεύω», εκφράζοντας, ταυτόχρονα, θλίψη που η γυναίκα της ζωής του «υποφέρει, ψυχικά και σωματικά, εξαιτίας των επιθέσεων εναντίον της».

Λίγο αργότερα, η Μάκο ζήτησε από τους συμπατριώτες της να τη συγχωρήσουν αν τους αναστάτωσε με τον γάμο της. «Λυπάμαι για όποια ενόχληση προκάλεσα και ευχαριστώ όσους με υποστήριξαν», δήλωσε, προσθέτοντας: «Για εμένα ο Κέι είναι αναντικατάστατος. Ο γάμος ήταν η αναγκαία επιλογή και για τους δυο μας». Τα τελευταία χρόνια, η πριγκίπισσα δέχθηκε αδυσώπητο πόλεμο για την επιλογή του συντρόφου της από τα ιαπωνικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να νοσήσει από σύνδρομο μετατραυματικού στρες, όπως ανακοίνωσε επισήμως η αυτοκρατορική αυλή.

Ακόμη και χθες, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πάρκο του Τόκιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός, με τα πλακάτ τους να αναφέρονται στα οικονομικά προβλήματα και στις λαθροχειρίες της οικογένειας του γαμπρού.

Αναλυτές εκτιμούν πως οι λυσσώδεις αντιδράσεις στον γάμο αποκαλύπτουν τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας, οι οποίες εξαναγκάζονται να εκπληρώσουν τις προσδοκίες που έχουν γι’ αυτές, δηλαδή να είναι υποστηρικτικές προς τον σύζυγό τους, να γεννούν διάδοχο και να τηρούν όλες τις ιαπωνικές παραδόσεις. Αν δεν υποκύψουν σε αυτές τις προσδοκίες, γίνονται βορά των λεόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή