ΠΟΥ: Αυξάνεται η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Delta Plus

ΠΟΥ: Αυξάνεται η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Delta Plus

«Από τον Ιούλιο παρατηρείται αύξηση της μεταδοτικότητας της αλληλουχίας ΑΥ.4.2», ανέφερε ο ΠΟΥ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα+ (Delta Plus ή ΑΥ.4.2.), η οποία εμφανίζεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στον κόσμο, παρακολουθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Από τον Ιούλιο παρατηρείται αύξηση της μεταδοτικότητας της αλληλουχίας ΑΥ.4.2», ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για την πανδημία της Covid-19.

Αυτή η υποπαραλλαγή περιλαμβάνει τρεις νέες μεταλλάξεις, δύο εκ των οποίων εντοπίζονται στην πρωτεΐνη ακίδα. Αλληλουχίες της ΑΥ.4.2 φορτώθηκαν στην παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID από 43 χώρες. Το 93% προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρατηρείται σταδιακή αύξηση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων που οφείλονται σ’ αυτήν.

Κατά την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου, η υποπαραλλαγή ΑΥ.4.2 αποτελούσε το 5,9% όλων των μολύνσεων που οφείλονταν στη Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη επιδημιολογικές και εργαστηριακές μελέτες για να καθοριστεί αν η ΑΥ.4.2 είναι πιο μολυσματική ή αν αποδυναμώνει τα αντισώματα.

Η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4,96 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός, στα τέλη του 2019 στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Συνολικά, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 244 εκατομμύρια κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, με 2,9 εκατομμύρια μολύνσεις. Η Ευρώπη είναι η μοναδική περιοχή του κόσμου όπου καταγράφεται αύξηση.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε επίσης κατά 5%, καθώς περισσότεροι από 49.000 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή