Ουκρανία για τουρκικά drones: «Η χρήση τους δεν παραβιάζει καμία συμφωνία»

Ουκρανία για τουρκικά drones: «Η χρήση τους δεν παραβιάζει καμία συμφωνία»

Η χρήση τουρκικών drones από την Ουκρανία στη σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι αμυντική και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από την Ουκρανία , στη σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι αμυντική και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία αφού κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 για να πλήξουν αυτή την εβδομάδα μια θέση που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι ανέπτυξε το drone για να αναγκάσει τους αυτονομιστές να παύσουν πυρ και το drone κατέστρεψε μια μονάδα πυροβολικού τους χρησιμοποιώντας μια κατευθυνόμενη βόμβα.

«Όταν ο ουκρανικός στρατός αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την επικράτειά του, το κάνει», είπε ο Ζελένσκι, σε δηλώσεις του αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Τα τουρκικά drones στην Ουκρανία θα αποσταθεροποιήσουν την περιοχή

Ελλάδα – Τουρκία: Αγώνας δρόμου για επενδύσεις στα Βαλκάνια

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή