ΚΟΣΜΟΣ

Ντράγκι: Να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε

ntragki-na-krithoyme-gia-osa-tha-kanoyme-ochi-gia-osa-leme-561565618

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, χαρακτήρισε την διοργάνωση της διάσκεψης του G20, «μια απόλυτη, εξαιρετική επιτυχία». «Τα τελευταία χρόνια οι χώρες του G20 δεν εργάζονταν σε τόσο στενή επαφή. Τώρα, όμως, άλλαξε κάτι. Και αναφέρομαι σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, των ανισοτήτων, οι νέες προκλήσεις», είπε. 

Πρόσθεσε ότι τα σημερινά αποτελέσματα «είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησαν στην έγκριση της κατώτατης διεθνούς φορολόγησης, στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων κατά της covid-19 για τις φτωχότερες χώρες, στην στενότερη επαφή της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας με τις ανάγκες του τομέα της υγείας».

«Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον ενάμιση βαθμό, με την ανάληψη συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών», υπογράμμισε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε».

«Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε, αλλά είναι μόνον η αρχή», είπε και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τον άνθρακα, με την λήξη των χρηματοδοτήσεων των κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα εντός του 2021».

Ευχήθηκε, τέλος, «η διάσκεψη της Γλασκόβης για το κλίμα που ξεκινά σήμερα, να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».