COP26: Από τον πρόεδρο της Κίνας η μοναδική γραπτή τοποθέτηση της συνόδου

COP26: Από τον πρόεδρο της Κίνας η μοναδική γραπτή τοποθέτηση της συνόδου

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα είναι ο μοναδικός που θα απευθύνει γραπτώς μήνυμα στους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα είναι ο μοναδικός που θα απευθύνει γραπτώς μήνυμα στους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ.

Η τοποθέτηση του κ. Σι θα αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της COP26 σήμερα.

Προηγουμένως, θα έχουν απευθύνει ομιλίες άλλοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Μητσοτάκης: Τι θα πει στην παρέμβαση του στην COP26

Στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη, με την παρουσία ηγετών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, θα λάβει μέρος και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει:

  • Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
  • Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα
  • Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί
  • Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία
  • Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Θα αναφερθεί επίσης στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Σημειώνεται ότι στην Διάσκεψη μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ, Τριντό, Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή