Ερντογάν: Δεν θέλει διάσκεψη για τη Λιβύη με συμμετοχή της Ελλάδας

Ερντογάν: Δεν θέλει διάσκεψη για τη Λιβύη με συμμετοχή της Ελλάδας

«Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα των F-16» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι, αν συμμετάσχουν σε αυτήν η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο της G20 στη Ρώμη και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι το Παρίσι σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια διάσκεψη για τη Λιβύη παρόμοια με τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Υποστήριξε, δε, ότι διαμήνυσε στον κ. Μακρόν πως η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η παρουσία της χώρας του στη Λιβύη είναι νόμιμη στο πλαίσιο συμφωνίας με τη λιβυκή κυβέρνηση.

«Ο Μπάιντεν είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για τα F-16»

Ως προς τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι ΗΠΑ και Τουρκία είχαν θετικές συνομιλίες για σημαντικά διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των F-16.

«Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα των F-16» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών, ωστόσο διευκρίνισε ότι μπορεί να μην υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, καθώς χρειάζεται η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν εξάλλου ότι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα πραγματοποιήσουν δεύτερη συνάντηση για το θέμα των F-35 σε λίγους μήνες στην Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή