ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Αναβολή των κυρώσεων κατά της Βρετανίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε την αναβολή της εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Βρετανίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη

Μακρόν: Αναβολή των κυρώσεων κατά της Βρετανίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

Ο Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε την αναβολή της εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Βρετανίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αναφορικά με τη διαμάχη των δύο χωρών για τις αλιευτικές άδειες στη μετά Brexit εποχή.

Οι δύο πλευρές συζητούν νέες προτάσεις για την επίλυση της κατάστασης.

«Από σήμερα το απόγευμα, οι συζητήσεις ξεκίνησαν ξανά με βάση μια πρόταση που έκανα στον πρωθυπουργό (Μπόρις) Τζόνσον. Οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη.

«Θα δούμε πού βρισκόμαστε αύριο στο τέλος της ημέρας, για να δούμε αν έχουν αλλάξει επί της ουσίας τα πράγματα», δήλωσε.

Η Γαλλία διατείνεται ότι η Βρετανία έχει αρνηθεί να χορηγήσει στους αλιείς της τον σωστό αριθμό αδειών για να ψαρεύουν σε βρετανικά χωρικά ύδατα και έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να επιβάλει στοχευμένα μέτρα από αύριο Τρίτη, μεταξύ των οποίων και την αυστηροποίηση ελέγχων σε φορτηγά που κινούνται μεταξύ των δύο χωρών.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τόνισε νωρίτερα ότι η Βρετανία έχει έτοιμη απάντηση σε περίπτωση που η Γαλλία κάνει πράξη τις απειλές της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ