Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βάσει μαρτυριών που επικαλούνται το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει 400 κλίνες και βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ.

Κατά το Associated Press, η επίθεση είχε σαν στόχο αμάχους. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, «ομάδα βομβιστών – καμικάζι μπήκε μέσα στο νοσοκομείο και οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν την μπροστινή πόρτα».

«Είμαι μέσα στο νοσοκομείο, ακούσαμε μια ισχυρή έκρηξη στο ύψος του πρώτου φυλακίου ελέγχου του νοσοκομείου, ακούω επίσης πυροβολισμούς», δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή. Μερικά λεπτά αργότερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν δεύτερη έκρηξη στον ίδιο τομέα.

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο-1
Φωτ. Handout via REUTERS

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο κατά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στο νοσοκομείο και συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων σε τζαμιά και άλλους στόχους αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν, τον Αύγουστο, την Καμπούλ, είχε επιτεθεί το 2017 σ’ αυτο το νοσοκομείο των 400 κλινών και είχε σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο-2
Φωτ. Handout via REUTERS

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Associated Press, Sputnik

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή