Νιγηρία: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυόροφου κτιρίου

Νιγηρία: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυόροφου κτιρίου

Οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός της κατάρρευσης χθες ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15 νεκρούς, με τις υπηρεσίες διάσωσης να συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Συνολικά, εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια του 21όροφου κτιρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Φαρίνλογε, ένας αξιωματούχος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

«Ανασύραμε και άλλα πτώματα… Εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί» από τα συντρίμμια, είπε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες στα χαλάσματα του κτιρίου για τον εντοπισμό επιζώντων.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων χρησιμοποίησαν εκσκαφείς για να απομακρύνουν όγκους από τσιμέντο από το σημείο, στη συνοικία Ικόγι, αφότου καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Λάγκος κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι έρευνες.

Οι αρχές του Λάγκος είχαν σφραγίσει το κτίριο τον Ιούνιο, καθώς δεν πληρούσε δομικές προϋποθέσεις απαιτώντας από τους κατασκευαστές να διορθώσουν τα όποια σφάλματα προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα οικοδόμησης, δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής κυβερνήτης Ομπαφέμι Χάμζατ. Δεν ανέφερε, εντούτοις, εάν τα προβλήματα αυτά είχαν διορθωθεί.

«Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να βγάλουμε έξω τους ανθρώπους ζωντανούς», τόνισε ο Χάμζατ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι γνωστός, όμως εργάτες ανέφεραν πως έως και 40 άνθρωποι βρίσκονταν στο εργοτάξιο, όταν το κτίριο κατέρρευσε.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή