Η Ευρώπη στη δίνη ενός ακόμη φονικού ιού

Η Ευρώπη στη δίνη ενός ακόμη φονικού ιού

Σε μία ακόμη πανδημική δίνη βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα τα κράτη της Ευρώπης.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ακόμη πανδημική δίνη βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα τα κράτη της Ευρώπης. O κορωνοϊός, άλλωστε, που έχει οδηγήσει εντός 19 μηνών στον θάνατο περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άτομα αποδεικνύεται ένας από τους πιο φονικούς λοιμώδεις ιούς, παρότι έχει προκαλέσει λιγότερα θύματα από αυτά της ισπανικής γρίπης του 1918-1919, που υπολογίζεται ότι κόστισε τη ζωή σε 50 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλά θύματα προκάλεσε και ο ιός του έιτζ, καθώς από την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα εκτιμάται ότι οδήγησε στον θάνατο συνολικά 36,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε μια προσπάθεια καθολικής θωράκισης του κοινωνικού συνόλου από την COVID, οι ΗΠΑ αναμένεται πιθανώς και σήμερα να αρχίσουν τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών με την παιδιατρική δόση του εμβολίου της Pfizer. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο, ωστόσο πριν από την έναρξη των εμβολιασμών απαιτείται ψηφοφορία ειδικών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ. Το παιδιατρικό σκεύασμα της Pfizer περιέχει μικρότερη ποσότητα εμβολίου, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς  θα αποτρέψει την εμφάνιση ακόμα και σπάνιων παρενεργειών στα παιδιά.

Oι ΗΠΑ αναμένεται πιθανώς και σήμερα να αρχίσουν τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών έναντι της COVID με την παιδιατρική δόση του σκευάσματος της Pfizer.

Η έξαρση της πανδημίας στη Βρετανία επέβαλε την επιστροφή της μάσκας στα έδρανα της Βουλής, ενώ για ένα δεκαπενθήμερο θα περιοριστούν κάποιες δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως οι επισκέψεις και τα γεύματα που παραθέτουν εκεί οι βουλευτές.

Tέλος, τα εμβολιαστικά πιστοποιητικά που εκδίδει το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα γίνονται αποδεκτά σε ολόκληρη την Ε.Ε. ως ισότιμα αυτών της Ενωσης και θα αποτελούν απόδειξη ότι ο κάτοχός τους είναι πλήρως εμβολιασμένος. Επίσης, θα γίνονται δεκτά στην Ε.Ε. τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στην Αρμενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή