Ιράν: Απετράπη προσπάθεια των ΗΠΑ να «κλέψουν» πετρέλαιο από δεξαμενόπλοιο

Ιράν: Απετράπη προσπάθεια των ΗΠΑ να «κλέψουν» πετρέλαιο από δεξαμενόπλοιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα πως το Ιράν απέτρεψε προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να «κλέψουν» πετρέλαιο στη Θάλασσα του Ομάν.

Από την πλευρά του, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε πως το συμβάν έχει σχέση με μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε ταχύπλοα σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και ένα αμερικανικό πλοίο το οποίο διέφυγε από το σημείο. Ανέφερε ότι πλάνα από το συμβάν θα μεταδοθούν σύντομα. Ούτε η κρατική τηλεόραση ούτε το Mehr ανέφεραν πότε έλαβε χώρα το συμβάν, όμως το Mehr το χαρακτήρισε «πρόσφατο».

Τέλος, το ιρανικό δίκτυο Press TV μετέδωσε πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο προσπάθησαν να «εμποδίσουν δυνάμεις των ΗΠΑ» βρίσκεται τώρα στα χωρικά ύδατα του Ιράν.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τεχεράνης, «οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν ένα δεξαμενόπλοιο που εξήγε ιρανικό πετρέλαιο και μετέφεραν το φορτίο του σε ένα άλλο δεξαμενόπλοιο το οποίο και κατηύθυναν προς άγνωστο προορισμό. Σε ένα δεύτερο στάδιο, το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με την υποστήριξη της αεροπορίας τους, «αιχμαλώτισε το σκάφος», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. «Οι αμερικανικές δυνάμεις επιχείρησαν εκ νέου να εμποδίσουν τη διέλευση του δεξαμενόπλοιου χρησιμοποιώντας αρκετά ελικόπτερα και ένα πολεμικό πλοίο, αλλά απέτυχαν και πάλι».

Ο Πέμπτος Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, δήλωσε στο Reuters πως έχει δει τις πληροφορίες, αλλά προς το παρόν δεν έχει να δώσει κάποια πληροφορία.

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει κατ΄επανάληψη τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις στρατιωτικές δραστηριότητές τους στον Κόλπο, λέγοντας πως οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών έχουν αυξήσει τις περιπολίες προκειμένου επίσης να διασφαλίσουν τη διέλευση ιρανικών πλοίων και να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή