ΚΟΣΜΟΣ

Πρωθυπουργός Αιθιοπίας: Θα πνίξουμε τους εχθρούς μας με το αίμα μας

Ο Άμπιι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης του Τιγκράι ότι θα προελάσει έως την Αντίς Αμπέμπα

Πρωθυπουργός Αιθιοπίας: Θα πνίξουμε τους εχθρούς μας με το αίμα μας

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπιι Άχμεντ προειδοποίησε σήμερα ότι θα πνίξει τους εχθρούς της κυβέρνησής του «στο αίμα μας», στη διάρκεια εκδήλωσης για τον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στην επαρχία Τιγκράι.

Ο Άμπιι έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, μετά την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης του Τιγκράι (TPLF) ότι θα προελάσει έως την Αντίς Αμπέμπα.

«Ο λάκκος που θα ανοίξει θα είναι πολύ βαθύς. Αυτός είναι ο τόπος όπου θα θαφτεί ο εχθρός, όχι το μέρος που θα διαλυθεί η Αιθιοπία», τόνισε σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γενικό αρχηγείο του στρατού στην αιθιοπική πρωτεύουσα.

«Θα θάψουμε αυτό τον εχθρό με το αίμα και τα κόκαλά μας και θα ανυψώσουμε και πάλι τη δόξα της Αιθιοπίας», πρόσθεσε ο Άμπιι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν όσων σκοτώθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2020, όταν δυνάμεις πιστές στο TPLF, ανάμεσά τους και μερικοί στρατιώτες, κατέλαβαν στρατιωτικές βάσεις στο Τιγκράι. Σε απάντηση ο Άμπιι έστειλε τον ομοσπονδιακό στρατό στη βόρεια αυτή επαρχία.

Έκτοτε λόγω των συγκρούσεων έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και περισσότερα από δύο εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ 400.000 άνθρωποι στο Τιγκράι είναι αντιμέτωποι με λιμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters