Αποχαιρετισμός στη Μέρκελ με κρασί και λουλούδια

Αποχαιρετισμός στη Μέρκελ με κρασί και λουλούδια

Επίσημο αλλά και προσωπικό αποχαιρετισμό με απονομή της ύψιστης τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, γαστρονομικές εξερευνήσεις, κλασική μουσική και ιστορικό περίπατο.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Επίσημο αλλά και προσωπικό αποχαιρετισμό με απονομή της ύψιστης τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, γαστρονομικές εξερευνήσεις, κλασική μουσική και ιστορικό περίπατο. Αυτά οργάνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την Αγκελα Μέρκελ, η οποία σύντομα θα εγκαταλείψει το τιμόνι της Γερμανίας μετά 16 χρόνια στην καγκελαρία.

Τη Βουργουνδία επέλεξε ο Μακρόν για την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Μέρκελ ως καγκελαρίου στη Γαλλία.

Είκοσι οκτώ χρόνια αφότου ο προκάτοχός του Φρανσουά Μιτεράν είχε υποδεχθεί τον τότε καγκελάριο Χέλμουτ Κολ στη γραφική πόλη Μπον της Βουργουνδίας, ο Εμανουέλ Μακρόν διάλεξε την ίδια πόλη για τον αποχαιρετισμό προς την Αγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος και ο σύζυγός της, Γιόαχιμ Ζάουερ, περπάτησαν μαζί με το ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στα λιθόστρωτα δρομάκια της Μπον, ενώ επισκέφθηκαν τα ονομαστά οινοποιεία Κοτ ντ Ορ.

Αποχαιρετισμός στη Μέρκελ με κρασί και λουλούδια-1
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο σύζυγός της, Γιόαχιμ Ζάουερ, περπάτησαν μαζί με το ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στα λιθόστρωτα δρομάκια της Μπον, ενώ επισκέφθηκαν τα ονομαστά οινοποιεία Κοτ ντ’ Ορ (φωτ. PHILIPPE DESMAZES / POOL VIA REUTERS). 

«Ο πρόεδρος επιθυμούσε να γίνει η συνάντηση αυτή σε μια πόλη της οποίας τα ιστορικά μνημεία και η οινοποιητική παράδοση καταδεικνύουν τον πλούτο της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, η συνάντηση αποτελεί «δείγμα των στενών σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία αλλά φυσικά και των ιδιαίτερα καλών σχέσεων προσωπικής εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην καγκελάριο και στον Γάλλο πρόεδρο».

Πέρα από τη βράβευση της καγκελαρίου με τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής, το πρόγραμμα προέβλεπε στιγμές χαλάρωσης υπό τους ήχους του πιάνου, με συναυλία του πιανίστα Αλεξάντρ Καντορόφ, επίσκεψη στο μαγευτικό οινοποιείο του 12ου αιώνα Σατό Κλο ντε Βουζό και εν συνεχεία αποχαιρετιστήριο δείπνο. Δεν έγινε γνωστό τι περιελάμβανε το μενού, όπως δεν είναι γνωστό τι περιλαμβάνει το «μενού» για τους Ευρωπαίους στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής πολιτικής, όταν η Αγκελα Μέρκελ εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο και ο Εμανουέλ Μακρόν υποβληθεί στη βάσανο των προεδρικών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή