ΠΟΥ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 500.000 νεκρούς ως τον Φεβρουάριο σε όλη την Ευρώπη

ΠΟΥ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 500.000 νεκρούς ως τον Φεβρουάριο σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατ. επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στη Γηραιά Ηπειρο.

«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, στη διάρκεια ονλάιν συνέντευξης Τύπου. «Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.

«Αν παραμείνουμε σ’ αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Χάπι Merck: «Πράσινο φως» από τις βρετανικές αρχές

Γερμανός υπ. Υγείας: Ζούμε την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε τονίσει πως «το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, με μεγάλη ορμή», κάνοντας λόγο για «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ αναφέρθηκε σε «τρομακτικούς αριθμούς» κρουσμάτων.

Οι δύο αξιωματούχοι απηύθυναν για μία ακόμη φορά έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού – και για τον ενισχυτικό εμβολιασμό – και τόνισαν την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των κανονισμών σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και δραστηριότητες. Τάχθηκαν μάλιστα υπέρ του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από συγκεκριμένες δραστηριότητες, ειδικά για τις περιοχές έξαρσης του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού, ο Γενς Σπαν περιέγραψε την κατάσταση ως «πανδημία των ανεμβολίαστων» και ζήτησε από όλους να δείξουν αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. «Αν όλοι εμβολιαστούν και ακολουθούμε τους κανόνες, μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο λιγότεροι θα βρεθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή