ΠΟΥ: Αύξηση κρουσμάτων 55% στην Ευρώπη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες

ΠΟΥ: Αύξηση κρουσμάτων 55% στην Ευρώπη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες

Αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 55% καταγράφεται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στην Ευρώπη.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 55% καταγράφεται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στην Ευρώπη.

Το σχετικό στοιχείο γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία βαν Κερκάβε.

Οπως σχολίασε η ίδια, το ποσοστό αυτό επισυμβαίνει παρά την ύπαρξη των εμβολίων και των άλλων εργαλείων αντιμετώπισης της COVID – 19. 

Νωρίτερα, ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη εξέφρασε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, τονίζοντας ότι το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στη Γηραιά Ηπειρο.

«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε στη διάρκεια ονλάιν συνέντευξης Τύπου. «Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.

«Αν παραμείνουμε σε αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή