Ισπανία: Οκτώ καμήλες και ένα λάμα στους δρόμους της Μαδρίτης

Ισπανία: Οκτώ καμήλες και ένα λάμα στους δρόμους της Μαδρίτης

Την κινητοποίηση της ισπανικής αστυνομίας προκάλεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής η βόλτα που έκαναν στους δρόμους της Μαδρίτης… οκτώ καμήλες και ένα λάμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητοποίηση της ισπανικής αστυνομίας προκάλεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής η βόλτα που έκαναν στους δρόμους της Μαδρίτης… οκτώ καμήλες και ένα λάμα που είχαν δραπετεύσει από τσίρκο, με τους ιθύνοντές του να καταγγέλλουν σαμποτάζ και να κατηγορούν οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Η αστυνομία, η οποία δημοσίευσε στο Twitter σχετικές φωτογραφίες, ανέφερε πως τα ζώα εντοπίστηκαν γύρω στις 05.00 το πρωί, ενώ περιδιάβαιναν νωχελικά τους δρόμους της συνοικίας Καραμπαντσέλ, στα νότια προάστια της ισπανικής πρωτεύουσας. Τα συνόδευσαν με ασφάλεια στο τσίρκο Quiros, σε κοντινή απόσταση.

«Με τη βοήθεια του Θεού, δεν έγινε τίποτα», είπε περιχαρής μία εκ των υπευθύνων του τσίρκου, η Μάτι Μουνιόζ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για σαμποτάζ από αυτές τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, που έρχονται να διαδηλώσουν κάθε χρόνο», κατήγγειλε, υποστηρίζοντας πως η ηλεκτρική περίφραξη είχε παραβιαστεί προκειμένου τα ζώα να μπορέσουν να βγουν.

Το τσίρκο κατέθεσε μήνυση και έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα:

• Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα

• Μπουρλά για χάπι Pfizer: Mπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιχνιδιού»

GR-eco Islands: Στη Χάλκη ο Κυρ. Μητσοτάκης – Πώς μετατρέπεται το νησί σε τόπο κυκλικής ανάπτυξης

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή