ΗΠΑ: Η Δικαιοσύνη αναστέλλει το μέτρο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εταιρείες

ΗΠΑ: Η Δικαιοσύνη αναστέλλει το μέτρο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εταιρείες

Το μέτρο αυτό αμφισβητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, κυρίως από την Πολιτεία του Τέξας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ ανέστειλε το Σάββατο την υποχρέωση εμβολιασμού που εισήγαγε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τους εργαζόμενους σε εταιρείες άνω των 100 ατόμων, προκειμένου να εξετάσει πιθανά«σοβαρά συνταγματικά προβλήματα».

Το μέτρο του Μπάιντεν υποχρεώνει δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έως την 4η Ιανουαρίου, διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε πολύ τακτικά τεστ. Το μέτρο αυτό αμφισβητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, κυρίως από την Πολιτεία του Τέξας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η εντολή αναστολής του ομοσπονδιακού εφετείου εκδόθηκε αφότου πολλές Πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών υπέβαλαν νομικές προσφυγές κατά του νέου μέτρου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή