ΗΠΑ: Ερωτήματα για την πολύνεκρη συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ

ΗΠΑ: Ερωτήματα για την πολύνεκρη συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ

Καυτά ερωτήματα εγείρει η πολύνεκρη τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας του ράπερ Τράβις Σκοτ στο AstroWorld του Χιούστον, την Παρασκευή. Οκτώ νέοι άνθρωποι, ηλικίας 14 έως 27 ετών, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη σκηνή.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καυτά ερωτήματα εγείρει η πολύνεκρη τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας του ράπερ Τράβις Σκοτ στο AstroWorld του Χιούστον, την Παρασκευή. Οκτώ νέοι άνθρωποι, ηλικίας 14 έως 27 ετών, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη σκηνή. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Houston Chronicle, αναλύοντας εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση, διαπιστώνεται ότι ήδη στις 9.39 μ.μ. κάποιοι θεατές είχαν καταρρεύσει. Λίγο αργότερα, ο διοργανωτής της εκδήλωσης έκρινε ότι η συναυλία έπρεπε να διακοπεί. Ωστόσο, ο Σκοτ εξακολούθησε το πρόγραμμά του μέχρι τις 10.36, δηλαδή περισσότερο από μισή ώρα αφού είχε γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβαινε. Δημοσίευμα της Washington Post, επίσης, αναφέρει ότι ο Τράβις Σκοτ εξακολούθησε να τραγουδάει περίπου μία ώρα αφότου είχε γίνει σαφές ότι κάτι συνέβαινε στο ακροατήριο. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνεται ένα παιδί δέκα ετών. Δεκαεπτά άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 11 είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή, ενώ περισσότερα από 300 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε ιατρείο του συναυλιακού χώρου.

Πολλοί από τους τραυματίες κατέθεσαν αγωγές κατά του Τράβις Σκοτ και του ράπερ Ντρέικ, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Χιούστον.

Μετά τη δραματική έκβαση της συναυλίας, πολλοί από τους τραυματίες κατέθεσαν αγωγές κατά του Τράβις Σκοτ και του ράπερ Ντρέικ, καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την πρόκληση των χαοτικών σκηνών που εκτυλίχθηκαν, οδηγώντας στον θάνατο οκτώ νέους. Ο Σκοτ, σε ανάρτησή του στο Twitter λίγο μετά το πολύνεκρο συμβάν, είχε δηλώσει συντετριμμένος από την τραγωδία.

Σύμφωνα με μία από τις αγωγές, που κατατέθηκε από τον 23χρονο Κρίστιαν Παρέντες, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά στη συναυλία, οι εκκλήσεις των θεατών, την ώρα που ο συνωστισμός ενισχυόταν διαρκώς και η κατάσταση ήταν ασφυκτική, προς τους άνδρες της ασφάλειας της εκδήλωσης, ήταν μάταιες, αφού τις αγνόησαν.

«Οταν εμφανίσθηκε στη σκηνή, δίπλα στον Σκοτ, ο ράπερ Ντρέικ άρχισε να προκαλεί το πλήθος και να το υποκινεί να σκαρφαλώσει στη σκηνή, συμβάλλοντας στην πρόκληση ακόμα πιο ασφυκτικής κατάστασης γύρω από αυτήν. Οι καλλιτέχνες εξακολούθησαν να τραγουδούν, παρότι ήταν σαφές ότι το πλήθος είχε χάσει τον έλεγχο», αναφέρεται στην αγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή