Κορωνοϊός – AstraZeneca: Πρώτο βήμα για την έγκριση του κοκτέιλ αντισωμάτων στην Αυστραλία

Κορωνοϊός – AstraZeneca: Πρώτο βήμα για την έγκριση του κοκτέιλ αντισωμάτων στην Αυστραλία

Η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας ανέφερε ότι έδωσε προσωρινή έγκριση στο κοκτέιλ αντισωμάτων, EVUSHELD, της αγγλοσουηδικής εταιρείας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca κατά της Covid-19 πέρασε από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας έγκρισής του στην Αυστραλία, όπως δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της χώρας για τα φάρμακα σήμερα Τρίτη.

Ειδικότερα, η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων ανέφερε ότι έδωσε προσωρινή έγκριση στο κοκτέιλ αντισωμάτων, EVUSHELD, της αγγλοσουηδικής εταιρείας.

Η ρυθμιστική αρχή εξήγησε ότι η «προσωρινή έγκριση» είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι τώρα περιμένει από την AstraZeneca να υποβάλει σύντομα αίτηση για «προσωρινή καταχώρηση».

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη, η θεραπεία αντισωμάτων εξετάζεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ στις ΗΠΑ εκκρεμεί η επείγουσα έγκρισή της. Την ίδια στιγμή, η Αυστραλία ενισχύει τους ρυθμούς εμβολιασμού, ξεκινώντας πρόσφατα και τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων, εν μέσω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων, το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι είναι επιτυχές στο να προλαμβάνει τη νόσηση από Covid σε όσους δεν έχουν μολυνθεί, φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματικό στο να σώζει ζωές και να αποτρέπει τη σοβαρή νόσηση όταν δίνεται ως θεραπεία εντός μίας εβδομάδας από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα 

Pfizer εναντίον Merck: Όσα γνωρίζουμε για τα δύο χάπια κατά της Covid-19

Κορωνοϊός: «Κύμα-τέρας» βάζει σε συναγερμό την Γερμανία

• Χάπι Merck και μονοκλωνικά: Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή