Ερντογάν: Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο

Ερντογάν: Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο

«Και να θέλετε και να μην θέλετε, θα αυξήσουμε τον αριθμό των σεισμογραφικών και των γεωτρύπανων», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και να θέλετε και να μην θέλετε, θα αυξήσουμε τον αριθμό των σεισμογραφικών και των γεωτρύπανων», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τα δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης περί σχεδίων αγοράς τέταρτου γεωτρύπανου από την Άγκυρα.

Σε ομιλία του σε εγκαίνια εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «έτσι, οτιδήποτε υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα τα βρούμε και θα τα εξορύξουμε».

Είπε επιπλέον ότι «τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας θα φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των ερευνών, εξορύξεων και παραγωγής στις βαθιές θάλασσες. Ετσι θα λειτουργούν εκεί με τη μέθοδο της ενοικίασης τους».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει ένα νέο γεωτρύπανο -το τέταρτο-, έχοντας απευθυνθεί στη Νότια Κορέα.

Ειδήσεις σήμερα

Μάικ Πομπέο στην «Κ»: Πάντα ανησυχούσα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Μ. Τσαβούσογλου: Δίνουμε απαντήσεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο

Πάιατ: «Η Αλεξανδρούπολη δεν απειλεί την Τουρκία»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή