Ερευνα: Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν 16 φορές λιγότερο να πεθάνουν λόγω Covid

Ερευνα: Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν 16 φορές λιγότερο να πεθάνουν λόγω Covid

Δεκαέξι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αυστραλία.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι και πλέον φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αυστραλία.

Ανάμεσα στους πλήρως εμβολιασμένους μόλις 0,9 άνθρωποι ανά 100.000 εισήχθησαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν λόγω Covid-19 το διάστημα μεταξύ 8 και 21 Σεπτεμβρίου. Ο αντίστοιχος αριθμός σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους ήταν 15,6 ανά 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι αποτελούν επίσης πολύ μικρό μέρος των νοσούντων, καθώς σε σύνολο περίπου 61.800 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το 6,1% είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Η μελέτη στη Νέα Νότια Ουαλία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιστημονικών ερευνών διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca, τα οποία έχουν εγκριθεί για χρήση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή