ΚΟΣΜΟΣ

SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

Ακόμη ένας πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε τα ξημερώματα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες – τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό – οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αποστολή που αναμεταδίδεται απευθείας.

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα· στις 04:03 σήμερα ώρα Ελλάδας).

SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9-1

Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ονομάστηκε «Πλήρωμα 3» επειδή είναι το τρίτο «επιχειρησιακό» πλήρωμα που εκτόξευσε η NASA σε μια κάψουλα της SpaceX.

Η ομάδα αντικατάστασης της ομάδας «Πλήρωμα 2», επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει στον διαστημικό σταθμό στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά η εκτόξευση αυτή είχε καθυστερήσει εξαιτίας καιρικών συνθηκών και ενός απροσδιόριστου ιατρικού προβλήματος που αφορούσε σε ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Ειδήσεις σήμερα

NASA – SpaceX: Η μεγάλη επάνοδος στη Γη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις