SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένας πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε τα ξημερώματα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες – τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό – οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αποστολή που αναμεταδίδεται απευθείας.

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα· στις 04:03 σήμερα ώρα Ελλάδας).

SpaceX – ΝASA: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9-1

Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ονομάστηκε «Πλήρωμα 3» επειδή είναι το τρίτο «επιχειρησιακό» πλήρωμα που εκτόξευσε η NASA σε μια κάψουλα της SpaceX.

Η ομάδα αντικατάστασης της ομάδας «Πλήρωμα 2», επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει στον διαστημικό σταθμό στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά η εκτόξευση αυτή είχε καθυστερήσει εξαιτίας καιρικών συνθηκών και ενός απροσδιόριστου ιατρικού προβλήματος που αφορούσε σε ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Ειδήσεις σήμερα

NASA – SpaceX: Η μεγάλη επάνοδος στη Γη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή