ΚΟΣΜΟΣ

Κάμαλα Χάρις: Το καθεστώς Λουκασένκο εμπλέκεται σε ανησυχητικές δραστηριότητες

«Το βλέμμα του κόσμου και των ηγετών του παρακολουθεί το τι συμβαίνει εκεί»

Κάμαλα Χάρις: Το καθεστώς Λουκασένκο εμπλέκεται σε ανησυχητικές δραστηριότητες

Ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, εξέφρασε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. «Σχετικά με το θέμα της Λευκορωσίας και το τι συμβαίνει στα σύνορα με την Πολωνία, ανησυχούμε πολύ και παρακολουθούμε την κατάσταση στενά», ανέφερε η ίδια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Παρίσι.

«Το καθεστώς Λουκασένκο, πιστεύω ότι, εμπλέκεται σε πολύ ανησυχητικές δραστηριότητες. Είναι ένα θέμα το οποίο συζήτησα με τον πρόεδρο Μακρόν και το βλέμμα του κόσμου και των ηγετών του παρακολουθεί το τι συμβαίνει εκεί», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. κατηγορεί το Μινσκ ότι οργάνωσε τις μεταναστευτικές κινήσεις, χορηγώντας βίζες και ναυλώνοντας πτήσεις, για να εκδικηθεί για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν πέρυσι στο καθεστώς του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένο μετά τη βάναυση καταστολή αντιπολιτευομένων.

Οι Βρυξέλλες, οι οποίες καταγγέλλουν ένα «λαθρεμπόριο ανθρώπων», προσπαθούν να περιορίσουν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λευκορωσία ερχόμενες σε επαφή με χώρες, κυρίως της Μέσης Ανατολής, για να τις πείσουν να εμποδίζουν τους ανθρώπους να επιβιβάζονται σε πτήσεις με προορισμό το Μινσκ.

Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσης πως νέες κυρώσεις θα επιβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο καθεστώς του Λουκασένκο.

Ειδήσεις σήμερα 

Ρωσία – Λευκορωσία: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα πολωνικά σύνορα

Διαψεύδει φήμες περί παραίτησής του ο Βαρθολομαίος

Johnson & Johnson: Σχέδιο να χωριστεί σε δύο εταιρείες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις