Πολωνία: Η σορός Σύρου μετανάστη εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία

Πολωνία: Η σορός Σύρου μετανάστη εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία

Η σορός ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ανακοίνωσε το Σάββατο η πολωνική αστυνομία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σορός ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ανακοίνωσε το Σάββατο η πολωνική αστυνομία.

«Χθες, στο δάσος, κοντά στα σύνορα, κοντά στη Βόλκα Τερετσόβσκα, βρέθηκε η σορός ενός νεαρού Σύρου», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Διευκρίνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου. 

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας είναι διαρκής. Παρά την ανακοίνωση της Αγκυρας ότι θα απαγορεύσει στο εξής την αεροπορική μετακίνηση μεταναστών προς το Μινσκ, το δράμα των χιλιάδων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας παρατείνεται.

Η Ε.Ε. κατηγορεί το Μινσκ ότι οργάνωσε αυτές τις μεταναστευτικές κινήσεις, χορηγώντας βίζες και ναυλώνοντας πτήσεις, για να εκδικηθεί για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν πέρυσι στο καθεστώς του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένο μετά τη βάναυση καταστολή αντιπολιτευομένων.

Οι Βρυξέλλες, οι οποίες καταγγέλλουν ένα «λαθρεμπόριο ανθρώπων», προσπαθούν να περιορίσουν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λευκορωσία ερχόμενες σε επαφή με χώρες, κυρίως της Μέσης Ανατολής, για να τις πείσουν να εμποδίζουν τους ανθρώπους να επιβιβάζονται σε πτήσεις με προορισμό το Μινσκ.

Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσης πως νέες κυρώσεις θα επιβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο καθεστώς του Λουκασένκο.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή