Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

«Κατολισθήσεις και πλημμύρες έπληξαν διάφορους δρόμους στο εσωτερικό της Βρετανικής Κολομβίας», έγραψε στο Twitter το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους στο νότιο τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας, επαρχίας στον δυτικό Καναδά και δεκάδες οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τις τοπικές αρχές.

«Έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες έπληξαν διάφορους δρόμους στο εσωτερικό της Βρετανικής Κολομβίας», έγραψε στο Twitter το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της επαρχίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Οι σχεδόν 7.000 κάτοικοι του Μέριτ, που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Δύο γέφυρες πλημμύρισαν, ενώ μια μονάδα διαχείρισης λυμάτων τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό.

«Ογδόντα έως 100 οχήματα» έχουν, την ίδια στιγμή, εγκλωβιστεί από χθες, εξαιτίας των κατολισθήσεων σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Αγκασίζ, σε περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Βανκούβερ, δήλωσαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Συνεργεία διάσωσης, πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους από τα οχήματά τους.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης από αέρα, εάν χρειαστεί», είπε ο Μάικ Φαρνγουόρθ, επαρχιακός υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας, προσθέτοντας πως «θυελλώδεις άνεμοι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή